A Kópis és Társa Bt. 1992-ben jött létre azzal a céllal, hogy a Paksi Atomerőmű területén az éves karbantartásokban, felújításokban részt vegyen. Jogutódjaként alakult meg a Kópis és Társa KFt, mely 100%-os magántulajdonban van. A társaság a tevékenységét 2008-től mérnökirodai szolgáltatással kibővítette. A Kópis KFt. rugalmas partner a gyártási és szerelési munkákban az EU és Magyarország területén.

Fő működési területek:

  • Paksi Atomerőmű ZRt;
  • Fortum Power and Heat Oy;
  • magyar energetikai szektor;
  • részvétel a környezetvédelmi projektekben

Erőfeszítéseink irányulnak:

A tudás és tapasztalat javítására a célzott területek érdekében,
A vállalkozás átszervezése a rugalmasság és gyors reagálás érdekében,
A vezetést támogató informatikai rendszer bevezetése (Enterprise Resource Planning)
Idegen nyelvi készség fejlesztése,
Részvétel a Paksi Atomerőmű ZRt. Üzemidő Hosszabbítás Programjában, Részvétel a Paksi Atomerőmű ZRt. Telephelyi Kapacitás Bővítési program engedélyezési és kivitelezési munkáiban.

Főbb tevékenységeink:

Hagyományos és atomerőművi technológiai rendszerek, rendszerelemek alkatrészeinek gyártása, szerelése és műszaki vizsgálata.
Szelep karbantartás az erőmű működése és a leállás ideje alatt. A Paksi Atomerőmű Zrt. csőrendszerinek gyártása, szerelése, karbantartása és hegesztése a fő keringtető vezetékek kivételével.
Motoros működtetésű szelepek hajtóművének karbantartása.
Szénacél és rozsdamentes nyomástartó edények és csőrendszerek gyártása és szerelése PED és ASME szerint.
Gyártási, szerelési, hegesztési és karbantartási feladatok végzése mind saját, mind megrendelőink telephelyén. Kópis Kft. az atomerőműben hosszú üzemviteli, karbantartói gyakorlatot szerzett szakemberekből álló csoportot hozott létre az erőmű műszaki háttér tevékenységének támogatására.
A munkák jellemzően az üzemidő hosszabbítás, mérnökszolgáltatási feladataira vonatkoznak. A hosszabb távú cél a Paksi Atomerőmű telephelyének kapacitásbővítés előkészítési, engedélyezési és tervezési munkáiban való részvétel

Sorry, this entry is only available in Hungarian.