Lakossági tájékoztató
2015. február 13. péntek - 12:50:07


nagy_sandor_1074-2074-700x463.jpg
A közeljövőben lakossági tájékoztatókat tervez az MVM Paks II. Zrt. az új blokkok és a környezet kapcsolata témakörében a Paks környéki településeken. Ugyanebben a témában közmeghallgatások is lesznek Pakson és Kalocsán, sőt még külföldön is. Utóbbiakat a környezetvédelmi hatóság tartja annak az eljárásnak a részeként, amit december 19-én indított el az MVM Paks II. Zrt beadványa nyomán. Nagy Sándor vezérigazgató úgy tájékoztatott, hogy a megközelítőleg két évig tartó munka eredményeként készült el az a közel kétezer oldalas környezetvédelmi hatástanulmány, amely a blokkok környezettel való kapcsolatát elemzi.

Ez képezi alapját a Dél-Dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség által folytatott eljárásnak, amely eredményeként várhatóan 2015 végére megszülethet a környezetvédelmi engedély. Nagy Sándor kitért arra, hogy az Espooi Egyezmény lehetővé teszi, hogy más országok is bekapcsolódjanak az eljárásba, kérdéseket fogalmazzanak meg a beruházás kapcsán. Ilyen kérdések már érkeztek, sőt meg is válaszolták őket, de újabbakra lehet számítani. A vezérigazgató azt mondta, hogy igen sokféle területre kiterjedtek ezek a megkeresések a blokkok biztonsági tulajdonságaitól a baleset-elhárítási terven át még a megtérülésre is. A konzultációs szakaszban tíz ország jelezte részvételi szándékát.
Nagy Sándor azt mondta, hogy az ideit is beleértve három évük van arra, hogy a környezetvédelmi engedélyen túl, telephely-, létesítési- és építési engedélyeket szerezzenek be, és szükség lesz még az építés indulása előtt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal engedélyére is.


Kópis és Társa Kft - 1992-2018
Az oldalon elérhető információk, dokumentumok csakis a Kópis és Társa Kft engedélyével használhatóak.